fredag, augusti 03, 2007

Lura Vägverkets kameror

Det är lustigt att återigen se att när politiker inför policyåtgärder som strider mot mänsklig natur och som innebär problem och kostnader för människor, kommer människorna att hitta på kreativa lösningar att ta sig runt hindret. Detta beteende är allmängiltigt där människor verkar, exempelvis på finansiella marknader där nya finansiella instrument utvecklas för att kringgå en reglering, skatter, etc.

Så är fallet nu med vägtullarna/trängselskatterna i Stockholm. Enligt Stockholmspolisen är 5 000 nummerskyltar anmälda stulna i Stockholms län. Det är ju ett sätt att slippa betala vägskatten; att stjäla en nummerskylt.

För den som inte vill stjäla en nummerplåt finns diverse teknisk utrustning för att lura kamerorna att tillgå. Siten Potatisgris kan erbjuda allehanda attiraljer för den som inte vill betala skatten. Dessa attiraljer tycks bli alltmer tekniskt avancerade. Enligt den som driver Potatisgris planeras lansering av en ”fjärrstyrd infällbar skyltkåpa”. :-)

Potatisgris tror på en kraftig expansion har därför beslutat att öppna filial i Stockholm med direktförsäljning, verksamheten ligger annars i Göteborg (lustigt att det är sillstryparna som kommer till stockholmarnas undsättning).